اسپیسایکس، گامی بلند در آزمایش پرتاب استارشیپ
اسپیسایکس در حال ارتقای چشمگیر برنامه پرواز آزمایشی استارشیپ است و انتظار میرود که در پرتاب بعدی موشک، برای اولین بار فرآیند استقرار محموله را نمایش دهد.
محموله مورد نظر شامل ۱۰ شبیهساز ماهواره استارلینک است که از نظر اندازه و وزن مشابه ماهوارههای نسل جدیدی خواهند بود که اسپیسایکس قصد دارد از طریق استارشیپ در فضا مستقر کند. این مدلهای فضایی، همانند بخش بالایی موشک (که آن نیز استارشیپ نام دارد)، در مسیر پرتاب حرکت کرده و در اقیانوس هند فرود خواهند آمد.
نسخه عملیاتی این ماهوارهها با نام V3، احتمالاً اولین محموله واقعی خواهند بود که توسط استارشیپ به فضا منتقل میشوند. استارشیپ بخش کلیدی برنامههای اسپیسایکس برای تسریع در استقرار مجموعه ماهوارههای استارلینک و کاهش هزینههای هر پرتاب ماهواره است. در حال حاضر، اسپیسایکس از موشک فالکون ۹ برای پرتاب استارلینک استفاده میکند، اما ماهوارههای نسل جدید V3 بسیار سنگینتر از مدلهای فعلی V2 Mini خواهند بود.
با توجه به ظرفیت باربری فوقالعاده استارشیپ، اسپیسایکس اعلام کرده است که در هر پرتاب استارشیپ، ۶۰ ماهواره V3 را مستقر خواهد کرد که این تعداد ظرفیت شبکه استارلینک را به میزان ۶۰ ترابیت بر ثانیه افزایش میدهد.
به طور میانگین، هر ماهواره V3 بیش از ۱۰ برابر ظرفیت دریافت (دانلود) و ۲۴ برابر ظرفیت ارسال (آپلود) بیشتری نسبت به ماهوارههای V2 Mini خواهد داشت.
در یک پست وبلاگی، پیش از هفتمین پرتاب آزمایشی که انتظار میرود اواخر این ماه انجام شود، اسپیسایکس اعلام کرد که مجموعهای از ارتقاها را نیز به موشک افزوده است. این ارتقاها شامل بهبود در سیستم پیشرانه، سامانههای الکترونیکی (آوینیک)، و سپر حرارتی میشود که به گفته اسپیسایکس، قابلیت اطمینان و عملکرد را افزایش خواهد داد.
در این آزمایش، اسپیسایکس همچنین تلاش خواهد کرد تا بوستر سوپر هوی را "گیر بیندازد"، کاری که برای اولین بار در پنجمین آزمایش در ماه اکتبر با موفقیت انجام شد.
منبع: TechCrunch